I denna digitala kurs går vi igenom

Det finns ca 10 000 svamparter i Sverige och ca 150 av dessa betraktas som matsvampar, men var ska man börja?

  • Grundläggande kunskap om svampens natur

  • Hur du undviker giftiga arter

  • De vanligaste grupperna av svamp: soppar, skivlingar och taggsvampar

  • Utrustning du behöver för att plocka

  • Metoder för att känna igen olika svampar

  • På vilka platser du hittar svampen

  • Hur du torkar, förväller och konserverar svamp

Hur funkar det?

  • Kursen tar cirka två timmar att genomföra

  • Du har tillgång till kursen i ett år

  • Kursen innehåller cirka 15 videor, samt texter och frågor i varje kapitel.

  • Du behöver inte gå hela kursen på en gång, kursen tar automatiskt vid där du slutade sist.

Jag kommer lära dig om matsvamp!

Elle har gått svampkonsulentutbildningen vid Umeå Universitet och håller kurser i skogen över hela Sverige. Elle jobbar även som utekock och har gett ut boken ”Svampbok för matälskare : plocka och laga våra godaste matsvampar”.

Elle Nikishkova

”kantarellplockaren”

Under kursen är Elle svampexperten, Eric Tornblad ställer alla (dumma) frågor under kursens gång!

Kursinnehåll

Då är detta kursen för dig

Älskar du svamp men vågar bara plocka kantareller?

Fortfarande tveksam?

  • Pengarna tillbaka om du inte är nöjd

    Jepp, du får pengarna tillbaka om du berättar varför du inte är nöjd.

  • Hur länge har jag tillgång till kursen?

    I ett år, du har alltså gott om tid att se kursen!

  • Hur lång tid tar det att gå kursen?

    Om du ser kursen från början till slut tar den knappt två timmar.