Innehåll i urval

  • KOMPONERA MÅLTID & MENY

  • SMAK & KONSISTENS

  • KÖK & BRÄNSLE

  • PACKA MAT

  • TILLAGA MATEN

  • VATTENRENING

Hej och roligt att du är nyfiken på snabblagad friluftsmat!

Denna föreläsning hölls den 29:e april + 12:e maj 2020

Att kunna laga mat genom att endast tillsätta hett vatten spar både tid och disk - och maten kan vara lika god för det! Under 120 minuter går jag igenom grunden för hur man torkar, packar och lagar mat som du endast häller vatten över. Det är som att göra eget frystorkat - men mycket godare och billigare!

Föreläsningarna utgår till stor del från böckerna Torka mat och Snabblagat på tur. Men att höra någon berätta kan i många fall ge mer än att bara läsa en bok - att både läsa boken och se föreläsningen ger dig förstås mest.

Det finns två föreläsningar
Vilken av de två föreläsningarna bör du då se? Du kan förstås se båda men:

  • 29:e april har fler frågor som besvaras (jag rekommenderar detta)
  • 12:e maj har däremot bättre kvalitet på de förinspelade videorna - men alla förinspelade videor kan du även se enskilt.


Om det är något du undrar över efter att ha sett föreläsningen kan du alltid mejla mig så svarar jag på alla dina frågor!

/Eric Tornblad

Sagt om föreläsningen

“Du är så kunnig och plockar så snabbt fram svar på alla frågor. Många detaljer som jag redan visste fick jag bekräftat, lika många var nya. Känns otroligt kunnigt, erfaret, gediget, rutinerat.”

Webinardeltagare

“Bra med bredden för mig som nybörjare. Superbra organiserat, indelat i ämnen. Jättebra respons på frågor.”

Webinardeltagare

“Du klämde in hur mycket som helst på två timmar! Jag gillar även när du talar om principer isf "bara recept", dvs mer förståelse så att man kan hitta på själv. Bra att du visade många olika exempel.”

Webinardeltagare

Om mig

Författare till böckerna Torka mat, Fjällmat, Eldmat och Snabblagat på tur (Calazo förlag). Hängiven friluftsmänniska som har många tältnätter, skiddagar, vandringar och kajakturer bakom sig. Grundare av e-butiken Torkamat samt denna sajt.

Eric Tornblad

Författare och friluftskock

Se föreläsningen i efterhand

  • 95,00 kr

    (du då ställa frågor till mig )

    Köp

Bonusmaterial

  • PDF om att torka mat

    Som bonus får du en PDF på mer än 20 sidor att ladda ner. Den gör att du kan komma igång att torka mat och beskriver även hur du undviker de vanligaste misstagen.

Innehåll i webinar

19.00
Hej och välkomna!
(Mitt första webinar)
Vad vi kommer prata om
Varför smart med snabblagad mat

19.10
RÅVAROR ATT KÖPA & TORKA
Om att torka mat, kort introduktion (video)
Smarta råvaror från mataffären
Vad är värt att torka själv?
Olika torkade råvaror

19.20
KOMPONERA MÅLTID & MENY
Hur man bygger en måltid (video)
Hur mycket energi går åt?
Hur man gör en meny med variation
Vegetariska alternativ & rätter
Väldigt lätt mat!

19.40
SMAK & KONSISTENS
Smaksättare som lyfter (bl a eget buljongpulver)
Höj smakerna: rosta, röka
Hur man får en bra konsistens

19.50
5 min paus

19.55
MÅLTIDER
Om frukostar
Om luncher
Om middagar
Om efterrätter

20.10
KÖK & BRÄNSLE
Olika kök, med fokus på lättviktskök (video)
Diskussion
Spara på bränsle på turen

20.30
PACKA MAT
Vacca (video)
Hur du packar maten

20.40
ISOLERPÅSE
Hur man gör en isolerpåse (video)
Diskussion

20.50
TILLAGA MATEN
Olika sätt att tillaga: påse, gryta, mugg mm
Tider tillagning

21.00
VATTENRENING (ev skickar jag länk till video efteråt)
Kort intro (video)
Diskussion

Se föreläsningen i efterhand

  • 95,00 kr

    (du då ställa frågor till mig )

    Köp