Torka mat med ugn/varmluftsugn

Torka mat i ugn/varmluftsugn

Kursen tar upp allt från boken "Torka mat". Det är alltså en komplett webbkurs om att torka mat i din ugn eller varmluftsugn.

Du lär dig

Torka kött, fisk och kyckling

Torka rotfrukter

Torka fukt & bär

Torka örter, kryddor & bladgrönsaker

Packa torkad mat

Och mycket mer! Läs hela kursplanen nedan

Recensioner

Väldigt användbar kurs!

Metodiskt och pedagogiskt får man lära sig att torka olika livsmedel. Det är mycket lättare än man kan tro och måltiderna på vandringen kan bli lika goda som hemma. Tack för en jättebra kurs!

Linda Aleborg

Lärorik och pedagogisk.

Vilken kul idé att göra en internetkurs i friluftsliv. Jag som inte kunde något om att torka mat (hade inte ens tänkt på att man kan torka) lärde mig massor. Kursen kul upplagd med varierande insla...

Read More
Helena Librand

Bra och informativ.

Har torkat mycket förut men det är bra att kolla så man har gjort rätt. Och att det sporrar till mer torkning, för det behöver ju inte vara så krångligt bara man har tiden på sig. Jag lufttorkar al...

Read More
Birgitta Persson

Jättebra!!

Christina wilen

För vem är kursen?

Passar dig som vill lära dig allt om att torka mat i ugn/varmluftsugn.

Kursen är både för dig som nybörjare och dig som har torkat mat  innan.

Innehållet i kursen motsvarar innehållet i boken "Torka mat", men ger dig egentligen ännu mer då du även får videor. Ett kurskompendie som du kan skriva ut ingår i kursen. I kurskompendiet skriver du ner dina lärdomar under kursen gång.

Du ser alla kursmoment under "kursinnehåll" längre ner. Är du inte nöjd med kursen får du pengarna tillbaka!

Kursskapare

Eric Tornblad

Eric Tornblad

Författare och friluftskock

Författare till böckerna Torka mat och Fjällmat (Calazo förlag). Hängiven friluftsmänniska som har många tältnätter, skiddagar, vandringar och kajakturer bakom sig. Grundare av e-butiken www.friluftsmeny.se.

eric@friluftskurser.se

Bonus

Kompendie

PDF att skriva ut

Ett kurskompendie som du kan skriva ut ingår i kursen. I kurskompendiet skriver du ner dina lärdomar under kursen gång.

Support

Av författaren till boken "Torka mat"

Under kursen gång kan du alltid mejla Eric som svarar på dina frågor!
Utan kostnad Torka mat i ugn/varmluftsugn Gå denna gratiskurs

Kursinnehåll

Få ut mest av din kurs!

  • Navigation i portalen
  • Kursförfattaren
  • 4 tips när du gör kursen
  • Ladda ner din kursmapp

Introduktion

00:21

  • Vad du kommer att lära dig
  • Vad krävs av dig?

Hur du använder torkad mat

  • Hemma
  • Till friluftsliv

Tips om att använda ugn och varmluftsugn

  • Ugn utan varmluft
  • Varmluftsugn

Redskap i köket

  • Redskap du behöver
  • Uppgift

Blöta upp mat

  • Blötläggning
  • Förkorta uppblötningen
  • Frågor

Börja med något enkelt

04:26

  • Introduktion
  • Torka morötter 1:3
  • Torka morötterna 2:3
  • Torka morötter 3:3 - video
  • Frågor
  • Praktisk uppgift

Torka svamp

04:54

  • Introduktion
  • Svamp att torka
  • Förvara torkad svamp + Uppgift
  • Förbereda svampen - 1:2
  • Förbereda svampen 2:2 - video
  • Lufttorka svamp 1:2
  • Lufttorka svamp 2:2 - video
  • Torka svamp i ugn 1:2
  • Torka svamp i ugn 2:2
  • Blöta upp svamp
  • Frågor
  • Uppgift

Bakterier & hygien

  • Hygien under torkning
  • Bakterier i torkad mat
  • Frågor
  • Uppgift

Torka frukt

09:24

  • Introduktion
  • Förbereda frukten
  • Torka frukt i ugn
  • Torka äpple - intro
  • Skära äpple - video
  • Lufttorka äpplen - video
  • Torka äpplen i ugn - video
  • Torka banan 1:2
  • Torka banan 2:2 - video
  • Frågor
  • Uppgift 1+2

Torka bär

06:52

  • Introduktion
  • Torktider bär
  • Jordgubbar 1:2
  • Jordgubbar 2:2 video
  • Torka hela bär
  • Mosade bär 1:2
  • Mosade bär 2:2 - video
  • Frågor
  • Uppgift 1+2

Torka örter, kryddor & bladgrönsaker

02:51

  • Om örter och kryddor - video
  • Introduktion
  • Förberedelse
  • Lufttorka örter 1:2
  • Lufttorka örter 2:2 - video
  • Torka örter i ugn 1:2
  • Torka örter i ugn 2:2
  • Förvara örter
  • Frågor
  • Uppgift

Torka lök

00:56

  • En god smaksättare!
  • Förbereda
  • Torka löken
  • Förvara och blöta upp
  • Mixa löken till ett pulver
  • Frågor
  • Uppgift

Förvälla innan torkning/ rotfrukter

  • Introduktion
  • Förvälla - text
  • Förvälla - video
  • Torka
  • Frågor
  • 3x uppgifter

Torka fisk

05:27

  • Introduktion
  • Förbereda fisken för torkning
  • Torka
  • Torka lax (steka + torka i ugn) - video
  • Frågor
  • Uppgift

Torka kött

12:06

  • Om torkat kött
  • Torka bitar av kött 1:3
  • Torka bitar av kött 2:3
  • Torka bitar av kött 3:3 - video
  • Torka färs 1:3
  • Torka färs 2:3
  • Toka färs 3:3 - video
  • Packa & förvara kött 1:2
  • Packa & förvara kött 2:2
  • Frågor
  • Uppgift 1
  • Uppgift 2

Torka kyckling

05:47

  • Hygien
  • Om kyckling
  • Torka skivor av kyckling 1:3
  • Torka skivor av kyckling 2:3
  • Torka skivor av kyckling 3:3 - video
  • Krossa torkad kyckling - video
  • Uppgift 1
  • Uppgift 2
  • Uppgift 3
  • Frågor

BONUS: Torka fruktremmar

  • Instruktion - text
  • Uppgift

BONUS: Packa torkad mat

01:44

  • Vakuumpacka mat

Avslutning

  • Tack & betygsätt kursen!
  • Vill du lära dig mer?
  • Köp boken Torka mat - signerad!

Börja kursen redan idag!

Du kan testa delar av kursen gratis, klicka på knappen nedan

Gå kursen här

Se även!

29,00 kr Torka mat med torkugn - den kompletta kursen Köp nu