Du lär dig

  • Torka kött, fisk och kyckling

  • Torka rotfrukter

  • Torka fukt & bär

  • Torka örter, kryddor & bladgrönsaker

  • Packa torkad mat

  • Och mycket mer! Läs hela kursplanen nedan

Sagt om kursen

Arne Keller

5 Omdömen

“Bra genomgång av många olika tekniker och typer av råvaror. Jag fick prova nya tekniker och fick nya kunskaper. Bra!”

“Bra genomgång av många olika tekniker och typer av råvaror. Jag fick prova nya tekniker och fick nya kunskaper. Bra!”

Läs mindre

Carsten Jensen

5 Omdömen

“Jeg kendte til "Torka mat" forinden kurset, men jeg synes kurset viser, hvordan man tørrer de forskellige ting på en klar og enkel måde - ingen hokus pokus her. Et virkelig fint supplement til bogen. Jeg er mest interesseret i grøntsager, men har ...”

Läs mer

“Jeg kendte til "Torka mat" forinden kurset, men jeg synes kurset viser, hvordan man tørrer de forskellige ting på en klar og enkel måde - ingen hokus pokus her. Et virkelig fint supplement til bogen. Jeg er mest interesseret i grøntsager, men har fået mere mod på at tørre fisk og kød.”

Läs mindre

För dig som vill lära dig allt om att torka mat i torkugn.

Kursen är både för dig som nybörjare och dig som har torkat mat  innan.

Innehållet i kursen motsvarar innehållet i boken "Torka mat", men ger dig egentligen ännu mer då du även får videor. Ett kurskompendie som du kan skriva ut ingår i kursen. I kurskompendiet skriver du ner dina lärdomar under kursen gång.

Du ser alla kursmoment under "kursinnehåll" längre ner. Är du inte nöjd med kursen får du pengarna tillbaka!

Om kursskaparen

Författare till böckerna Torka mat, Fjällmat, Eldmat och Snabblagat på tur (Calazo förlag). Hängiven friluftsmänniska som har många tältnätter, skiddagar, vandringar och kajakturer bakom sig. Grundare av e-butiken Torkamat samt denna sajt.

Eric Tornblad

Författare och friluftskock

Bonusmaterial

  • Kompendie

    PDF att skriva ut

    Ett kurskompendie som du kan skriva ut ingår i kursen. I kurskompendiet skriver du ner dina lärdomar under kursen gång.

  • Support

    Av författaren till boken "Torka mat"

    Under kursen gång kan du alltid mejla Eric som svarar på dina frågor!

Kursinnehåll

  • 01

    Introduktion

    • Vad du kommer att lära dig

    • Vad krävs av dig?

  • 02

    Torka mat - en översikt (video)

    • Torka mat introduktion

  • 03

    Inspelat webinar 21 april 2021 (120 min)

    • Torka mat - en översikt (video)

  • 04

    Få ut mest av din kurs!

    • Kursförfattaren

    • 4 tips när du gör kursen

    • Navigation i portalen

    • Ladda ladda ner kurskompendiet (PDF)

  • 05

    Hur du använder torkad mat

    • Hemma

    • Till friluftsliv

  • 06

    Manualer & Tips

    • Översikt av torkugnar

    • Torkugnar från Excalibur

    • Torkugnar från Stöckli Dörrex

  • 07

    Redskap i köket

    • Redskap du behöver

    • Uppgift

  • 08

    Blöta upp mat

    • Blötläggning

    • Förkorta uppblötningen

    • Frågor

  • 09

    Börja med något enkelt

    • Introduktion - video

    • Introduktion

    • Torka morötter 1:3

    • Torka morötterna 2:3

    • Morötter 3:3 - video

    • Frågor

    • Praktisk uppgift

  • 10

    Torka svamp

    • Introduktion

    • Svamp att torka

    • Förvara torkad svamp + Uppgift

    • Förbereda svampen

    • Torka i torkugn

    • Lufttorka svamp

    • Blöta upp svamp

    • Frågor

    • Uppgift

  • 11

    Bakterier & hygien

    • Hygien under torkning

    • Bakterier i torkad mat

    • Frågor

    • Uppgift

  • 12

    Torka frukt

    • Introduktion

    • Förbereda frukten

    • Torka frukten

    • Äpplen 1:2

    • Äpplen 2:2 - video

    • Banan 1:2

    • Banan 2:2 - video

    • Frågor

    • Uppgift 1+2

  • 13

    Torka bär

    • Introduktion

    • Torktider mm

    • Jordgubbar 1:2

    • Jordgubbar 2:2 - video

    • Torka hela bär

    • Mosade bär 1:2

    • Mosade bär 2:2 - video

    • Frågor

    • Uppgift 1+2

  • 14

    Torka örter, kryddor & bladgrönsaker

    • Introduktion

    • Förberedelse 1:3

    • Torka i ugn 2:3

    • Torka i ugn 3:3 - video

    • Förvara örter

    • Frågor

    • Uppgift

  • 15

    Torka lök

    • En god smaksättare!

    • Förbereda

    • Torka löken

    • Förvara och blöta upp

    • Mixa löken till ett pulver

    • Uppgift

  • 16

    Förvälla innan torkning/ rotfrukter

    • Introduktion

    • Förvälla - text

    • Förvälla - video

    • Torka

    • Frågor

    • 3x uppgifter

  • 17

    Torka fisk

    • Introduktion

    • Förbereda

    • Torka

    • Torka lax (steka i ugn) - video

    • Frågor

  • 18

    Torka kött

    • Om torkat kött

    • Torka bitar av kött 1:3

    • Torka bitar av kött 2:3

    • Torka bitar av kött 3:3 - video

    • Torka färs 1:3

    • Torka färs 2:3

    • Toka färs 3:3 - video

    • Packa & förvara kött 1:2

    • Packa & förvara kött 2:2

    • Frågor

    • Uppgift 1

    • Uppgift 2

  • 19

    Torka kyckling

    • Hygien

    • Om kyckling

    • Skivor av kyckling - förbereda

    • Skivor av kyckling - torka

    • Skivor av kyckling - video

    • Krossa torkad kyckling - video

    • Uppgift 1

    • Uppgift 2

    • Uppgift 3

    • Frågor

  • 20

    BONUS: Torka fruktremmar

    • Instruktion - text

    • Uppgift

  • 21

    BONUS: Packa torkad mat

    • Vakuumpacka mat

  • 22

    Avslutning

    • Tack & betygsätt kursen!

    • Vill du lära dig mer?

Se även