Torka mat med torkugn

Torka mat med torkugn

En komplett webbkurs om att torka mat i torkugn | Kursskapare: Eric Tornblad
Testa utan kostnad Köp 79,00 kr
Carsten Jensen

Jeg kendte til "Torka mat" forinden kurset, men jeg synes kurset viser, hvordan man tørrer de forskellige ting på en klar og enkel måde - ingen hokus pokus her. Et virkelig fint supplement til bogen. Jeg er mest interesseret i grøntsager, men har ...

Arne Keller

Bra genomgång av många olika tekniker och typer av råvaror. Jag fick prova nya tekniker och fick nya kunskaper. Bra!

Carsten Jensen

Jeg kendte til "Torka mat" forinden kurset, men jeg synes kurset viser, hvordan man tørrer de forskellige ting på en klar og enkel måde - ingen hokus pokus her. Et virkelig fint supplement til bogen. Jeg er mest interesseret i grøntsager, men har ...

Arne Keller

Bra genomgång av många olika tekniker och typer av råvaror. Jag fick prova nya tekniker och fick nya kunskaper. Bra!

Kursinnehåll

20 Videor
11 Tester
77 Texter
1 Ladda ner
5.0 hrs

Du kan gå vissa delar av kursen gratis innan du bestämmer dig för att köpa kursen - se knappen ovan



”Tänk dig att kunna torka och äta vilken mat du vill på dina turer – efter den här kursen kan du det! Gör egna köttgrytor eller varför inte torkad lax med pasta och ruccola. När du lärt dig torka mat finns det nästan ingen begränsning på vilken mat du kan laga ute i naturen”



I denna kurs lär du dig att torka mat i en torkugn (mattork) - om du vill lära dig att torka mat i en ugn/varmluftsugn är istället denna kurs för dig. Skillnaden mellan kurserna är själva handhavandet av en torkugn respektive ugn, liksom olika torktider och anpassade tips.

Webbkursen går igenom allt från val av råvaror och förbehandlingar till hur själva torkningen går till. Kursen tar även upp förvaring av torkad mat. Du kan se hela kursplanen längre ner. Om det är något du inte förstår under kursens gång kan du ställa frågor under varje avsnitt.

Innehåller tydliga filmer, bilder, frågor och uppgifter – allt för att du ska lära dig så mycket som möjligt!

För kursen spelar ingen roll om du har en torkugn med vertikalt luftflöde (tex Stöckli eller Evermat) eller en ugn med horisontellt luftflöde (tex Excalibur eller Sedona)

(Kursen tar totalt ungefär 5 timmar att genomföra)

/Eric Tornblad


PS. Du kan självklart gå denna kurs utan att köpa boken Torka mat, du kommer att lära dig allt du behöver i webbkursen. Om du redan har boken kommer du att lära dig ännu mer genom filmerna, uppgifterna och frågorna.

Eric Tornblad
Eric Tornblad
Författare och friluftskock

Om kursskaparen

Författare till böckerna Torka mat och Fjällmat (Calazo förlag). Hängiven friluftsmänniska som har många tältnätter, skiddagar, vandringar och kajakturer bakom sig. Grundare av e-butiken www.friluftsmeny.se.

Kontakt: eric at friluftskurser.se

Kursplan

BONUS: Torka fruktremmar